Více než jen e-společenství

První nabídky spojení s Bohem

7. 12. 2007 18:04
Existuje mnoho věci, které si nekoupíte a které nejsou ani zadarmo.

Jediné co však potřebujete je vědět a pocítit, že Bůh je neustále s vámi. K osobnímu kontaktu s Bohme proto již po mnohá staletí slouží modlitba, která existovala již u synů Abrahámových. Jedná se o rozhovor s Bohem, na úrovní kterou si každý z nás smí určit sám. Ne každému to však jde.
Zatímco v případě rozhovoru s kamarádem, který není dosažitelný mi stačí mobil nebo ICQ, tak pro kontakt s Bohem nemám ani jednu z těchto vymožeností.


Se stejným problémem se potýkali také apoštolové, a proto Krista, který se při každé volné chvíli modlil k Bohu, svému Otci, protože s tím jako Boží syn neměl žádné problémy, jej  prosili "Pane nauč nás modlit se!"  A Kristus je učí: "Nebuďte při modlitbě povrchní jako farizeové a modlete se takto:

Otče náš,
jenž jsi na nebesích
posvět se jméno tvé
přijď království Tvé,
buď vůle Tvá jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes,
a odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům
a neuveď nás pokušení, ale zbav nás od zlého.
Amen.

Tak se modlíme a tak se modlí celá Církev každý den v jakékoliv modlitbě ať už je to modlitba Breviáře, osobní modlitba k Bohu nebo jakákoliv jiná forma modlitby. Pokaždé nechť je modlitba Otčenáše naším odrazovým můstkem ve víře a ať vše, co v něm vyslovujeme také uvedeme v náš život.
Zobrazeno 2030×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz